Ven

Ven

Den 20 juli 2007 åkte jag och familjen över till Ven ifrån hamnen i Landskrona.

Ven är en ö i öresund mellan Skåne och Danmark. Ön är ca 4,5 km lång och 2,6 km bred. Ytan är ca 7,5 km². Det går alltså relativt smidigt att cykla över hela ön på en dag. Det var precis vad vi gjorde. Naturligtvis hade vi med oss matsäck för det finns gott om platser att stanna till vid och inta den medhavda maten. Vädret denna dag var soligt och varmt. Båtresan gick snabbt och smidigt och det tog inte lång stund innan vi lade till på Ven. Det var ganska mycket folk på båten men det var väntat med tanke på det fina vädret. Väl framme på ön skulle vi inte märka av allt folk lika tydligt.

Ven

Efter att ha anlänt till Bäckviken så gick vi ett par hundra meter upp för en backe. Där kom vi fram till det ställe där man hyr cyklar. Cyklar hyr man för en billig penning, ca 60 kr per dag för vuxna. Cyklarna står uppställda i långa rader men är väl uppmärkta så det är inte svårt att hitta just den cykel som man hyrt.

Vi cyklade till Allhelgonakyrkan mitt på ön och denna kyrka inrymmer muséet om Tycho Brahe. Denne man var vetenskapsman och astronom bl.a. och levde på 1500-talet.

Vi hann även med lite sol och bad när vi ändå var där.

Vill du kolla in mina bilder från Ven så klicka nedan.

Bilder