U2 360° - Ullevi 2009-08-01

U2 på Ullevi

Så var det då dags för ännu en konsert på Ullevi, min andra någonsin. Jag, min sambo samt min bror åkte till Göteborg denna gång. Första konserten på Ullevi för min del var med Rolling Stones 2007. Den upplevelsen var dock ingen höjdare men mer om det får ni läsa på den sidan.

Med U2 var det hela en betydligt bättre upplevelse. Förband var Snow Patrol som dock är rätt lama och har gjort den tråkiga och enformiga låten "Chasing Cars" som de spelat till leda på radion i vintras. Dock var ljudvolymen perfekt under tiden förbandet spelade. Tyvärr ändrades detta när U2 kom in men som väl är sålde de öronproppar på arenan. Fast det är lite synd att man måste förstöra ljudupplevelsen med öronproppar för att undvika hörselskador.

Vädret under konserten var mycket bra. Med tanke på att det under konserten kvällen före hade blåst rejält och varit kallt och eländigt så hade vi strålande väder. Hyfsat varmt och ingen direkt blåst gjorde att vi fick en mycket trevlig konsertupplevelse. Scenen som lär ha kostat 1 miljard kronor att bygga var väldigt häftig, en rund skapelse som påminner om en spindel. En fördel med en sådan här scen är att alla åskådare på arenan har en chans att se idolerna även om de är väldigt små. Höjdpunkterna enligt min mening var när de spelade No line in the horizon, Still haven´t found what I´m looking for, Pride (in the name of love), With or without you och slutlåten Moment of surrender. Den sistnämnda låten växer ju mer man hör den. Introt till den låten är grymt. Man blev ju nästan tårögd medan introt spelades för det var så ruggigt bra. Bandet gjorde mycket bra ifrån sig hela kvällen och det hela blev en minnesvärd kväll.

Vi satt relativt nära scenen men ändå lite för långt ifrån för att bilderna skulle bli riktigt bra. Dock sköt jag en hel del bilder med min insmugglade kamera och några av dem återfinns om ni följer länken nedan.

Bilder