strumpfabriken

övergiven strumpfabrik

På väg till en utflykt i norra Skåne så passerade jag Knislinge och lade direkt märke till den stora och öde fabriksbyggnaden som tidigare utgjort en strumpfabrik. För en ruinturist som jag såg byggnaden mycket inbjudande ut och jag lade platsen på minnet ifall den inte skulle komma att ingå som delmål under den arrangerade men inofficiella utflykten. Nu hade jag tur och detta ställe utgjorde stopp nummer två på träffen. Precis som med glasspinnefabriken så var tiden något knapp och jag lyckades därför inte täcka in det exteriöra i önskad omfattning.

I byggnaden har man sedan strumptillverkningen lades ned bedrivit allsköns verksamhet. Nu är det tyvärr mest en massa bråte som ligger och skräpar. I några lokaler fanns även tydliga spår efter paintball.

Det har visat sig ganska knepigt att hitta information om den gamla fabriken. Jag har i princip inte hittat mer information än att Ulrik Wittmans dansorkester brukade öva på söndagarna i Anita-baren på fabriken. Nuförtiden utgör fabriken märkligt nog en av de största skamfläckarna i Östra Göinge kommun tillsammans med bl.a. Broby sanatorium. Detta klargjordes i en omröstning man låtit genomföra på kommunens webbplats. Kommunen gör vad den kan för att äska saneringspengar samt att försöka förmå fastighetsägare att ta sitt ansvar. Dock brukar byråkratins kvarnar mala väldigt långsamt så förhoppningsvis finns fabriken kvar ett tag till för kompletterande besök.

Vill du se fler bilder från strumpfabriken så klicka på länken nedan eller på bilden ovan.

Bilder