ödehus vid väg 127

ödehus vid väg 127

Det här huset har jag passerat många gånger utan att lägga märke till det. Att jag lyckades se huset denna gång berodde på att jag skulle hålla utkik efter ett nybyggt hus tillhörande en gammal klasskamrat. Eftersom jag körde förbi på vårkanten innan löven slagit ut på träden så gick det fortfarande att se huset. När jag nu besökte huset i slutet av maj 2009 så var det svårare att upptäcka det bakom de grönskande träden.

Som ni ser har huset ett relativt nytt plåttak men eftersom skorstenen och murstocken monterats ned så gör väl taket ingen större nytta. Dock är kåken väldigt välventilerad eftersom fönstren saknar glas och det finns hål lite överallt. Risken för fuktskador är troligen relativt liten. Trädgården är lummig och täckt av maskrosor och lupiner. De gula maskrosorna lyser upp hela trädgården som mest liknar en sommaräng.

I huset bodde tidigare en farbror som sägs ha samlat på diverse föremål främst tidningar. Jag hade väldigt gärna velat se hur det såg ut i huset vid den tidpunkt då han flyttade ut. Det sägs att tidningarna bildade högar från golv till tak med en gång i mitten så att man kunde ta sig fram genom huset. Även om de flesta gamla ödehus är vackra redan tomma så är det något visst med hus som innehåller spår av de människor som en gång bott där.

Tyvärr finns det inget kvar i detta hus som vittnar om farbrorns samlingar men följ med in i huset genom att klicka på länken nedan.

Bilder