ödehus Västra Götaland

ödehus Västra Götaland

Det här mycket vackra timmerhuset ligger utmed en liten väg i Västra Götaland. Passerar man huset kan man inte undgå att se det eftersom det är ett ganska stort och iögonfallande hus. Jag åkte dit efter ett tips som jag fått av en kollega. Tack för det Bodil! Utan det tipset hade jag kommit hem tomhänt den gången eftersom mitt huvudmål för dagen var ett gammalt spinneri som tyvärr visade sig ha rivits strax innan jag kom dit.

Medan jag gick runt och tog lite bilder så kom en granne fram för att kolla vad jag gjorde där. Han nämnde att huset såldes för några år sedan till hugade spekulanter som hade för avsikt att plocka ned hela huset stock för stock och flytta det till annan plats. Man började med att plocka bort träpanelen runt huset och eftersom man sedan bara låtit huset stå oskyddat mot regn och oväder så har stockarna börjat murkna. På någon bild kan man även se hur man börjat märka upp de olika stockarna inför nedmonteringen.

Där finns en del föremål kvar i huset, inte minst en massa flaskor av olika slag samt en massa annan bråte. På någon bild kan man även ana en mystisk siluett samt en slags dörrmålning. Kolla gärna på bilderna som du når via länken nedan eller genom att klicka på bilden ovan.

Jag körde förbi huset av en händelse i september 2020 och fick då se att det tycks ha brunnit ner. Tydligen brann det i juni 2020. Se bilderna.

Bilder