spökhus Östergötland

spökhus Östergötland

Medan jag körde till denna plats så drog ett kraftigt regnväder förbi. Jag var nära att köra vidare utan att stanna här eftersom jag inte hade något paraply med mig. Vädrets makter stod mig dock bi när jag närmade mig målet. Regnet upphörde och jag kunde kliva ut i den varma fuktiga luften och sträcka på benen. Huset var precis så vackert som jag väntat mig efter att ha sett en annan ruinturists bilder. Det var också denne som tipsade mig om stället och gav mig en vägbeskrivning. Ett särskilt tack till Joel för detta tips.

Utrustad med mina Goretex-skor började jag med kamera och stativ i högsta hugg närma mig huset genom det höga gräset som var dyngsurt efter det häftiga regnet. Efter några steg kände jag något på ena foten som påminde om vatten. Det kan det ju inte vara tänkte jag eftersom skorna stöter ifrån sig vatten. Helt fel uppenbarligen. Efter ytterligare några steg så var fötterna dyngsura. Så var även nederdelen av byxbenen. Nåja, lite prövningar får man stå ut med när man jagar fotogeniska objekt. På hemvägen hängde jag strumporna framför fläktutblåsen i bilen. De var faktiskt torra när jag kom hem.

Efter att ha gått runt huset några varv och knäppt lite bilder så tänkte jag ta mig in i huset. Döm om min förvåning när det visade sig att dörrarna var låsta och fullständigt omöjliga att öppna. Fönstren var igenspikade så där fanns inte heller någon möjlighet att ta sig in. Något frustrerad gick jag istället ytterligare några varv runt huset för att leta efter nya detaljer eller vinklar att fotografera. Jag vill ju inte bryta mig in när jag besöker ett ödehus så jag fick åka hem utan några interiörbilder. Ev. kommer jag att återvända längre fram för att förhoppningsvis få en möjlighet att komma in i huset. Av vad jag kunde se genom fönstren så är det sevärt invändigt.

Nu undrar ni säkert varför huset kallas för spökhus. Ärligt talat har jag ingen aning om det liksom jag inte heller har en aning om husets historia i övrigt. Om jag får reda på något kommer jag givetvis att skriva om det här. Kika gärna på de andra bilderna genom att klicka nedan.

Bilder