ödegård Mossaryd

bild från en ödegård

Ibland när man är ute och åker så hittar man ett och annat ställe som ser öde ut. Har man tur så håller även vänner och bekanta ögonen öppna åt en när de är ute och kör. Så var det i detta fallet. En kollega var ute och körde och noterade ett antal ödehus utmed vägen. Tack Stefan för tipset.

Efter att ha lagt in koordinaterna i telefonen var det bara att åka iväg och hoppas på det bästa. När jag kom fram till denna gården så stod dörren på glänt in till huset. Jag får alltid en obehaglig känsla av att det står någon misstänksam gubbe gömd innanför ytterdörren och väntar med en hagelbössa i högsta hugg. Det gör ju att det känns lite olustigt att stövla in. Man vet ju aldrig, det kan ju vara så att där bor något original som råkar vara ute tillfälligt och har glömt att stänga dörren. Dock hade jag tur denna gång eftersom huset stod tomt och verkar obebott.

Väl inne i huset så passade jag som vanligt på att ta lite bilder. Där var ganska stökigt och relativt mögligt. Inget ställe man vill vistas i allt för långa stunder. Nåväl, är du intresserad så kolla in bilderna.

Tillägg: Den 15 januari 2012 besökte jag gården på nytt. Denna gång var huvudbyggnaden låst och således omöjlig att komma in i. Vi nöjde oss därför med att ta några bilder från utsidan. De tio sista bilderna i galleriet är tagna vid detta senare tillfälle.

Bilder